Bezielend Leiderschap

Bezielend Leiderschap

Bezielend leiderschap is niet zweverig, maar heel zakelijk. ‘Het is zakendoen met de voeten in de modder en de blik gericht op een ideaal’ (Paul de Bloth, hoogleraar businessspiritualiteit).

Het gaat om efficiënt zakendoen, waar de mens op de eerste plaats komt, zonder daarbij de profit uit het oog te verliezen. Sterker nog, spirituele bedrijven zijn gezonde sterke bedrijven die winst maken en innovatief zijn, omdat medewerkers zich betrokken voelen. Ziel en zakelijkheid horen bij elkaar. Als leidinggevende is het dus belangrijk dat jij weet waar jou bestemming ligt, dat je er naar leeft, vanuit je eigen kracht. Van daaruit kun je anderen helpen hun bestemming te vinden, door hen in contact te laten komen met zichzelf en hun diepste verlangens. Je bent immers het sterkste in datgene wat je leuk vindt. Je krijgt een bezield bedrijf door zelfkennis, samenwerking en deskundigheid.

Deze 3 zaken staan centraal in deze 5 daagse training.

Verfrissend: geeft een positieve kijk.

Inspirerend: leidt tot nieuwe mogelijkheden.

Vernieuwend: spreekt je aan op eigen mogelijkheden vanuit je krachtbron

Niemand kan vluchten voor zijn hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt – Paulo Coelho

Thema’s:

Zelfkennis
In deze 5-daagse training krijg je inzicht en ervaring in je eigen krachtbron, je bewustzijn. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden en de belemmeringen van jezelf in relatie tot je werk. Je ontdekt en ervaart jouw eigen krachtbron en je vindt de handvatten om vanuit je eigen kracht de beperkingen en belemmeringen te overstijgen en je kwaliteiten doelgericht en effectief in te zetten in werksituaties en samenwerking.

Samenwerken
Hoe kunnen we een eenheid vormen, elkaar versterken en tegelijkertijd onze eigenheid behouden. In deze training krijgt u hiervoor de nodige handvatten aangereikt.

Deskundigheid
Deskundigheid en passie liggen in elkaars verlengde. Het is leuk om ergens goed in te zijn, om uit te blinken. Dat laten we dan ook bewust of onbewust zien. In deze training leer je bewust gebruik te maken van deze eigen kracht.

Je zult nooit goed van de wereld kunnen genieten totdat de zee zelf door je aderen stroomt, tot je bekleed bent met de hemelen en gekroond met de sterren. – Thomas Traherne

Coaching
Optie: intervisie of coaching bij de implementatie behoort tot de mogelijkheden tijdens en/of na het trainingstraject

Groepsgrootte: minimaal 8 , maximaal 12 personen

Trainers: Dorine Frequin van Highopes inspiration en Lisa Stevens van Atalanta Training.

Enkele ervaringen van deelnemers:

“Ik heb diverse waardevolle trainingen gevolgd die alle de vraag raakten wie je werkelijk bent. Bezielend leiderschap geeft hier voor mij echt antwoord op. Het heeft mij het besef bijgebracht van disidentificatie met je gedachten en gevoelens.”
Henk Remmerswaal, Interim manager, juridisch adviseur (Brunel Legal)

“Binnen de training wordt, doordat ik mijn kwaliteiten heb leren aanwenden, duidelijk hoe ik anderen kan helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Kortom waardevol voor mij en mijn omgeving.
Happy Team, Happy, People, Happy Me.”
Axel Bunnik, Sales Coach (De Lagelanden Translease)

“Doordat ik werd uitgenodigd om eerst mijn innerlijke drijfveren en kwaliteiten te onderzoeken was het niet moeilijk om daarna mijn doelen m.b.t. mijn werk te formuleren.De meerwaarde van Bezielend leiderschapis wat mij betreft dat ik leer hoe ik mezelf als middel kan inzetten in mijn werk.”
Kathyann Mantel, Verpleegkundige (Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal)

Wil je meer weten of je hiervoor inschrijven? Neem dan contact op!

Atalanta voor geïnspireerd leven en werken.

<< terug