Counseling

Atalanta geeft vorm aan de toekomst

“Als duizend anderen van je houden. Maar je houdt niet van jezelf. Dan zal andermans liefde nooit volstaan’’  – Dorothy Briggs

In april 2008 ben ik met counseling begonnen. Met coaching, training en loopbaanadvisering ben ik mijn eigen bedrijf, Atalanta, begonnen. Ik kreeg steeds vaker te maken met klanten die ook psychosociale problemen hadden. Om hier van meer te weten en om ook deze mensen goed te kunnen helpen ben ik counseling gaan studeren. Om nog beter te worden en mijn scala aan werkvormen te vergroten ben ik in 2009 – 2010 de opleiding master NLP – transactionele analyse – en systemisch werk gaan doen. Deze 3 methodieken zijn krachtige instrumenten, waarmee je heel effectief het huidige gedrag in kaart kunt brengen, inzicht krijgt in beperkende overtuigingen en de gewenste gedragsverandering kunt ondersteunen en realiseren. Je communicatie verbetert, loopt soepeler. Je bent assertiever en je zit beter in je vel. Je hebt meer lol in het leven en je weet wat je bezielt.

Counseling is een kortdurende praktische psycho-sociale hulpverlening doormiddel van gesprekken. We hebben allemaal wel eens een periode in ons leven dat we het tijdelijk ‘even niet meer zien zitten’, dat we vastzitten in onze eigen denkpatronen, dat we vastzitten in onze eigen problematiek. Het kan dan prettig zijn om met iemand die onbevooroordeeld is alles weer eens rustig op een rijtje te zetten. De counsellor ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel. De counselor biedt geestelijk gezonde mensen een steuntje in de rug bij het zelf zoeken naar een oplossing voor hun problemen of bij het beter leren omgaan met problemen waar hij/zij op dat moment onder gebukt gaat. Persoonlijke counselling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen.

Ik zeg niet wat je moet doen, maar ga samen met je het probleem waar je tegen aan loopt doorgronden en kijken hoe jij anders kunt leren omgaan met deze situaties. De oplossing zit in jezelf. Ik help je dit te ontdekken. Ik doe dat in een sfeer van openheid en vertrouwen, met betrokkenheid, humor en respect. Ook zal ik het niet laten je zelf in je eigen spiegel te laten kijken. Schrikt dit je niet af, kom dan eens langs voor een kennismakingsgesprek.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

Atalanta voor geïnspireerd leven en werken.

<< terug