Counseling feedback (2)

Feedback (2)

Wat coaching me heeft gebracht.

Ik ben een gescheiden, alleenstaande moeder van 3 zonen en al geruime tijd afhankelijk van een uitkering. Ik heb een hoop levens- en werkervaring en bezit voldoende kwaliteiten maar door allerlei omstandigheden was ik vastgelopen. Ik wist niet meer hoe ik zelf mijn geld moest verdienen op een manier die bij me paste en ik was er zelfs bang voor geworden. Vandaar dat ik hulp zocht van een coach en in november 2008 had ik mijn eerste gesprek met Lisa.

Ik begon op Lisa’s verzoek met het schrijven van mijn autobiografie. Het schrijven maakte het nodige in me los. Ik realiseerde me dat ik niet alles van mijn verleden verwerkt had en dat er dingen waren waar ik tot nog toe te bang voor was geweest om goed naar te kijken. Gedurende de periode dat ik aan mijn autobiografie werkte, wat bij mij toch al gauw een paar maanden duurde, hadden Bep en ik regelmatig contact en bespraken we hetgeen er in mij gebeurde. Dat hielp me erg. Vanaf het begin af aan moedigde ze mij aan om mijn creatieve kwaliteiten weer te gebruiken en zo begon ik weer met pianolessen, iets wat ik als kind had gedaan, en maakte ik een muurschildering.

Dankzij het schrijven en de gesprekken viel er steeds meer op zijn plek en er ontstond een ander perspectief in mij over mezelf en mijn leven. Ik was in staat om nieuwe verbanden te leggen tussen gebeurtenissen en ontwikkelingen en veel van mijn barrières begonnen te verdwijnen of tenminste begrijpelijk te worden zodat ik er wat mee kon. Het creatief bezig zijn met muziek en schilderen gaf me steun en inspireerde me. Het werkte als een heel goede uitlaatklep en die had ik nodig in deze intensieve tijd.

Ik nam deel aan een onderdeel van de cursus “Stress de baas” en had enkele EFT behandelingen(een vorm van therapie) om mijn vele angsten aan te gaan. Dit had tot gevolg dat ik weer een stuk steviger in mijzelf kwam te staan en mijn zelfvertrouwen groeide. Als vanzelf ontstond er langzaam maar zeker een link tussen mijn verleden en het heden op een manier die ik gemist had en waardoor ik dus ook was vastgelopen. Ik kon beter zien hoe ik niet alleen gevormd was door mijn verleden maar ook dat het me kwaliteiten had doen ontwikkelen en ik werd me bewuster van mijn eigen kracht. Dit gaf me een heel nieuw gevoel.

Na dit proces ontdekte ik dat mijn dromen en wensen van vroeger eigenlijk nog steeds even actueel waren en ze kwamen weer tot leven. Ik heb voorheen allerlei banen gehad maar ik heb vooral veel gemusiceerd, gezongen en gedanst en ik was mijn hele leven erg creatief op meerdere gebieden. Het coachingproces heb ik ervaren als opnieuw aan mezelf geïntroduceerd te worden en vanuit dit nieuwe perspectief begon ik weer in mijn eigen capaciteiten te geloven. Ik ben weer gaan componeren en musiceren en werk aan een plan een CD te gaan maken van mijn eigen muziek en het liefst wil ik daar ook een boekje bij schrijven en het zelf illustreren. Een boekje met bijv. leermomenten uit mijn leven en over wat mij geïnspireerd en gesteund heeft.

Ik heb tot nog toe een zeer vol en afwisselend leven gehad met veel positieve ervaringen maar ook bijzonder moeilijke en dan nog natuurlijk van alles er tussenin en ik heb er veel van geleerd. De ervaringen die ik heb opgedaan wil ik heel erg graag gebruiken om anderen te inspireren, te steunen en te helpen. Hiervoor heb ik nu een workshop samengesteld waarin ook mijn muziek een rol speelt. Ik kan niet anders zeggen dan dat het laatste jaar heel erg opwindend is door wat er met me gebeurd want mijn leven ligt weer voor me open. Ik ben weer ‘ingeplugd ’ in mijn basis en kracht en ik blijf bezig met opbouwen, iets waar ik overigens erg van geniet.

Het belangrijkste is dat ik weer leef en handel vanuit mijn passie en voor mijn gevoel zijn de mogelijkheden dan talloos. Om op deze manier ook nog eens mijn eigen geld te gaan verdienen zou voor mij een enorme bevestiging zijn, maar zover ben ik nog niet al hoop ik dat wel te bereiken, samen met hulp van Lisa.

E.K.

Atalanta voor geïnspireerd leven en werken.

<< terug