Op zoek naar je eigen intrinsieke motivatie en kracht.

Gisteren bij het Nobco twee prachtige verhalen gehoord over hoe je je eigen intrinsieke motivatie en kracht kunt ontdekken. Het eerste verhaal was van Anton Philips. “Luister altijd naar je innervoice and trust it”, als het voldoet aan je morele maatstaven. Mijn inziens zijn we veelal verleerd om naar onze eigen innerlijke stem te luisteren. Ons hoofd regeert. En daarmee drijven we vaak af van wat ons werkelijk beweegt, van wat wij te doen hebben hier op aarde. Als je wilt ontdekken wat jouw echt drijft, je bent welkom.

Het tweede verhaal was het levensverhaal van Joseph Oubelkas die op 24 jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot 10 jaar celstraf in Marokko. Hij heeft geleerd dat het enige dat hij kon doen om te overleven was op zijn eigen kracht vertrouwen. En zijn moeder speelde daarin een essentiële rol. De kracht van moederliefde is zo bijzonder in zijn verhaal. Het boek dat hij over zijn gevangenistijd geschreven heeft is dan ook een ode aan zijn moeder. Ik was tot tranen toe geroerd, diep geraakt door hoe positief hij nu nog steeds in het leven staat door alles wat hem is overkomen en dat hij nooit heeft opgegeven een positief medemens te zijn en de rol van zijn moeder. En wat hebben we ook gelachten want zijn trieste verhaal vertelt hij met veel humor.

Je hebt altijd een keuze in welke omstandigheden je ook bent. En elke keuze heeft consequenties. Lijd jij of leid jij? Wil jij je eigen leider worden? En ja dat is soms best lastig. Hulp nodig? Neem contact met me op.

Comments are closed.